Praktische informatie

 

Systeemtherapie Wierden en Almelo

Systeemtherapie, Specialistische Gezinsbegeleiding

en Specialistische Ambulante Begeleiding

 

Praktische informatie

Aanmelding

 

U kunt zich aanmelden voor begeleiding of therapie door het contactformulier in te vullen of door te bellen. De contactgegevens vindt u op de volgende pagina.

Er zal zo snel mogelijk contact met u gezocht worden voor het plannen van een intake gesprek.

Tijdens de intake verhelderen we samen de hulpvraag die u heeft en overleggen we of de gevraagde hulp ook vanuit de praktijk geboden kan worden. Wanneer dit het geval is stellen we de eerste werkdoelen samen vast en worden er afspraken gemaakt over invulling van de begelediing of behandeling.

 

 

Openingstjden:

De afspraken vinden plaats op werkdagen tusen 8.30 uur en 18.00 uur. Wanneer dit gewenst is, kunnen de gesprekken ook in de avonduren gepland worden tussen 19.00 uur en 21.00 uur

 

 

 

Locaties

De praktijk bevindt zich aan de Rembrandtlaan in Almelo. De meeste gesprekken vinden in de praktijk plaats. Het kan voor u prettiger zijn om de gesprekken in de eigen vertrouwde omgeving te voeren. In dat geval maken we de afspraken bij u thuis.

Wanneer we er voor kiezen om AAI-interventies met het paard in te zietten, dan zullen de sessies plaats vinden op paardensportcentrum 'n Langnjan in Rijssen.

 

 

 

Kosten en vergoeding

Sinds 1 januari 2015 zijn de gemeentes verantwoordelijk voor de uitvoering van behandeling in het kader van de Jeugdwet. Ik heb met de 14 gemeentes in de regio een zorgovereenkomst voor het uitvoeren van behandelingen in dit kader. Wanneer de gemeente de toewijzing afgeeft worden de kosten voor de behandeling vergoed.

Voor kinderen en jeugd is een verwijzing van de huisarts of een beschikking van de betrokken wijkcoach of jeugdconsulent nodig om de zorgtoewijzing te organiseren.

 

Voor volwassenen bestaat er vanuit de WMO de mogelijkheid om een indicatie voor Ambulante Begeleiding aan te vragen. Op basis van deze indicatie kan de zorg dan toegewezen worden. U kunt hiervoor zelf uw hulpvraag en een verzoek om indicatie indienen bij het zorgloket van uw gemeente. De gemeente zal dan met u bekijken welke vorm van begeleiding voor u wenselijk is en eventueel de indicatie afgeven. De kosten worden dan grotendeels vanuit de WMO vergoed maar mogelijk wordt er wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage berekend.

 

U kunt er ook voor kiezen om zelf de kosten voor begeleiding of behandeling voor uw rekening te nemen. In dat geval is het nuttig om te weten dat de meeste zorgverzekeraars de kosten van sessies deels en tot een vast gesteld maximum zullen vergoeden wanneer U een aanvullend zorgpakket hebt. De behandeling wordt dan vergoed onder de aanduiding Psychosociale therapie. Ik adviseer u in dit geval zelf contact te hebben met de zorgverzekeraar over mogelijke vergoeding.

 

Kosten per sessie:

De kosten bedragen € 82,50 per sessie.

 

 

 

Wachttijd

De praktijk kent geen lange wachttijd. Afhankelijk van de mogelijkheden in uw en mijn agendalukt het in de meeste gevallen om binnen een aantal weken een eerste gesprek te plannen en te starten met de therapie of de begeleiding.

 

AGB en registraties

AGB-code therapeut: 94-011389

AGB-code praktijk: 94- 59166

 

Geregistreerd bij:

NVRG

NVPA

RBCZ

SCAG (geschillencommissie)