Praktische informatie

Praktische informatieClientenstop

In verband met grote drukte kunnen er op dit moment helaas geen nieuwe aanmeldingen aangenomen worden voor Gezinstherapie, Relatietherapie en Specialistische Gezinsbegeleiding.

Voor Specialistische Ambulante begeleiding- individueel is op dit moment een korte wachtlijst maar kunnen wel clienten aangemeld worden.Aanmelding


U kunt zich aanmelden voor begeleiding of therapie door het contactformulier in te vullen of door te bellen. De contactgegevens vindt u op de volgende pagina.

Er zal zo snel mogelijk contact met u gezocht worden voor het plannen van een intake gesprek.

Tijdens de intake verhelderen we samen de hulpvraag die u heeft en overleggen we of de gevraagde hulp ook vanuit de praktijk geboden kan worden. Wanneer dit het geval is stellen we de eerste werkdoelen samen vast en worden er afspraken gemaakt over invulling van de begelediing of behandeling.Openingstijden:

De afspraken vinden plaats op werkdagen tusen 8.30 uur en 18.00 uur.Locaties:

De gesprekken vinden over het algemeen bij u thuis plaatsin uw eigen vertrouwde omgeving. We kunnen een andere locatie afspreken wanneer dat voor u prettiger is.

Wanneer we er voor kiezen om AAI-interventies met het paard in te zietten, dan zullen de sessies plaats vindenbij Stal Woudenberg in Wierden
Kosten en vergoeding

Sinds 1 januari 2015 zijn de gemeentes verantwoordelijk voor de uitvoering van behandeling in het kader van de Jeugdwet. Ik heb met de 14 gemeentes in de regio een zorgovereenkomst voor het uitvoeren van behandelingen in dit kader. Wanneer de gemeente de toewijzing afgeeft worden de kosten voor de behandeling vergoed.

Voor kinderen en jeugd is een verwijzing van de huisarts of een beschikking van de betrokken wijkcoach of jeugdconsulent nodig om de zorgtoewijzing te organiseren.


Voor volwassenen bestaat er vanuit de WMO de mogelijkheid om een indicatie voor Ambulante Begeleiding aan te vragen. Op basis van deze indicatie kan de zorg dan toegewezen worden. U kunt hiervoor zelf uw hulpvraag en een verzoek om indicatie indienen bij het zorgloket van uw gemeente. De gemeente zal dan met u bekijken welke vorm van begeleiding voor u wenselijk is en eventueel de indicatie afgeven. De kosten worden dan grotendeels vanuit de WMO vergoed maar mogelijk wordt er wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage berekend.


U kunt er ook voor kiezen om zelf de kosten voor begeleiding of behandeling voor uw rekening te nemen.


Kosten per sessie:

De kosten bedragen € 82,50 per sessie


   

AGB en registraties

AGB-code therapeut: 94-011389

AGB-code praktijk: 94- 59166


Geregistreerd bij:

NVRG

NVPA

RBCZ

SCAG (geschillencommissie)